
ပုစြန္ေက်ာ့ - ၁၀ က်ပ္သား
ကေစာ့သီး - အခါးပန္းကန္တစ္လံုးစာခန္႔ (အညႇာေႁခြၿပီး)
သရက္သီးစိမ္း - အလံုးႀကီးေလးစိပ္ တစ္စိပ္ခန္႔
ကင္းမြန္ ငါးပိ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ နံနံပင္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ေက်ာ့ပုစြန္ကို ငါးပိခ်က္ရာမွာ အေကာင္လိုက္ဆိုတာထက္ ႏွစ္ပိုင္းေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္လွီး ၿပီး အရသာနယ္ထားရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ကေစာ့သီးေလးေတြကို အညႇာေႁခြၿပီး ရင္ အလယ္ကေနထက္ျခမ္းေလးေတြ လွီးထားပါမယ္။ သရက္သီးကိုလည္း ျခစ္နဲ႔ အမွ်င္ ရွည္ေလးေတြရေအာင္ ျခစ္ထားပါမယ္။ ကင္းမြန္ငါးပိ အနည္းငယ္ကိုလည္း ပန္းကန္လံုး ထဲမွာ ေရနည္းနည္းနဲ႔ အရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးရေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။
စခ်က္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ဆီသပ္တဲ့အခါ ပထမဆံုး ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ကင္းမြန္ငါးပိ ကို ထည့္ၿပီး အန႔ံေမႊးေအာင္ သပ္ေပးရပါမယ္။ ငါးပိထဲထည့္ထားတဲ့ ေရေလးနည္းနည္း ေျခာက္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ နယ္ဖတ္ထားတဲ့ ပုစြန္ထည့္လို႔ ရပါၿပီ။ ပုစြန္ေလးေတြရဲတဲ့အထိ ေမႊေပးရပါမယ္။ ပုစြန္ေလးေတြ ရဲလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ျခမ္းထားတဲ့ ကေစာ့ခါးသီးေတြနဲ႔ ျခစ္ ၿပီးသား သရက္သီးေတြကိုပါ ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါမယ္။ သရက္သီးထဲက အခ်ဥ္ေလးထြက္ သြားေအာင္ ေမႊေပးၿပီးရင္ေတာ့ ေရထည့္ၿပီး အုပ္ထားလိုက္ပါ။ ကေစာ့သီးက ႏူးညံ့သြားဖို႔ အခ်ိန္ယူရတာမို႔ ေရပိုပိုသာသာ ထည့္ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးထားပါ။ ႏူးသြားၿပီ ဆုိရင္ေတာ့ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထည့္ၿပီး နံနံပင္ အုပ္လို႔ရပါၿပီ။
အဲဒါဆိုရင္ေတာ့ ပံုမွန္ငါးပိခ်က္ေတြနဲ႔ မတူဘဲ ခ်ဥ္တဲ့အရသာေလးပါ တြဲဖက္ပါဝင္မယ့္ ခ်ဥ္ငန္စပ္ငါးပိခ်က္ေလး သံုးေဆာင္လို႔ ရပါၿပီ။
ငါးပိခ်က္ေလးရဲ႕ အရသာပိုၿပီး ျပည့္စံုသြားေအာင္ ခရမ္းသီး၊ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ေရွာက္ရြက္၊ ျမင္းခြာရြက္ စတဲ့ တုိ႔စရာေတြ စံုစံုလင္လင္ ျပင္ဆင္လိုက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာ့ထမင္းဝိုင္းစစ္စစ္ တစ္ခုကို ျပင္ဆင္လို႔ ရၿပီေပါ့။
Ref : 7 Days News
ပုစြန္ကေစာ့သီးငါးပိခ်က္၊ သခြားသီးတုိ့စရာေလး လာၿမည္းသြားပါတယ္။:P
ReplyDelete